Praktijkgericht onderzoek is onmisbaar

Praktijkgericht onderzoek heeft een meerwaarde voor bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in Nederland. Het is onmisbaar bij de vertaalslag van theorie naar praktijk.

Lees verder

Joris Fiers, directeur Juridische Hogeschool Avans & Fontys

Praktijkgericht onderzoek heeft de afgelopen jaren bewezen een meerwaarde te zijn voor bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in Nederland. Dit soort onderzoek, waarin hbo-instellingen een centrale plek innemen, is onmisbaar bij de vertaalslag van theorie naar praktijk, van maatschappelijke vraagstukken naar praktische antwoorden.

De Juridische Hogeschool Fontys & Avans wil daarbij uitdrukkelijk, op de belangrijke thema’s in de regio, de rol als kennispartner oppakken en uitbreiden. Het recht raakt aan zo ongeveer alle maatschappelijke vraagstukken, en wij kunnen, met onze studenten, docenten en lectoren, een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de regio. We zijn ervan overtuigd, zeker in een praktijkgerichte omgeving als de onze, dat dat alleen kan als we dat samen doen met partners in het werkveld. Bijvoorbeeld door projecten en (afstudeer)stages in het onderwijs, maar ook door (bij-)scholing op juridisch gebied van jullie medewerkers, medewerkersstages over en weer, maar ook, en misschien wel vooral, door samen (meerjarige) onderzoeksprogramma’s aan te gaan. Onze lectoren en docentonderzoekers, maar ook onze studenten, kunnen u helpen in de zoektocht naar antwoorden. Wij maken graag een afspraak om daar meer over te vertellen.

Dit magazine is mogelijk gemaakt door:
  • Vincent van Brink, vormgeving
  • Willemien Bogers, redactie
  • Pascal Groenland, Els de Groot en Martin van Rooij, fotografie
  • Sjoukje van der Haring, concept, redactie en vormgeving
  • Erwin Hoeks, concept en film
  • Monique van Laar, concept en redactie
  • Annelies van der Woude, Martin van Rooij, tekst
  • Wout van Wengerden: Kwetsbare held, film
  • Met speciale dank aan: Leonard Bijlsma, Sjors van der Hoeven, Wouter Dammers, Station88, Merel Geurts, Peter Vervoorn, Noor Stabel, Simone Fennell, Fay van Zoggel, Rens Brankaert en Rens van der Vorst

 

Vragen, opmerkingen of contact? Mail Colette op [email protected]

Video
Share