DUURZAAM

Werken en leren in een duurzame omgeving vinden wij belangrijk.

Lees verder

Zowel Avans als Fontys hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Als Juridische Hogeschool omarmen we dit. Voor onze gebouwen streven we naar omgevingen waarin medewerkers en studenten zich thuis, veilig en gezond voelen en waarin de prestaties positief worden gestimuleerd.

DUURZAME WEETJES

Waar mogelijk zetten we ons bestaande meubilair duurzaam en circulair in:

  • De bureaus komen uit de nieuwste duurzame lijn van leverancier Gispen. Deze zijn niet alleen goedkoper, maar hebben bovenal een circulair framework.
  • Er worden 150 stoelen hergebruikt en opnieuw gestoffeerd voor P3. Hetzelfde geldt voor de bureaustoelen die we gebruikten op de Meerkoldreef.
  • De lestafeltjes van ACI worden opnieuw ingezet in P3.
  • De meubels die tijdens de laatste verbouwing van de Meerkoldreef zijn aangeschaft (complete koffiekamer en diverse witte bureaus) zijn ingepast in het ontwerp van P3.
  • Tot slot gaan ook de digiborden, monitoren, toetsenborden en muizen van de werkplekken mee naar gebouw P3.
Maar duurzaam zit hem niet alleen in het meubilair!

Reken maar uit…

Wat denk je van paperless werken? Zonder papier werken we groener, sneller en efficiënter. En besparen we aanzienlijk op onze kantooruitgaven: op een gemiddelde kantoordag print men gauw 34 velletjes per dag.

CIRCULAIR VERBOUWEN

Fontys heeft de verbouwing van gebouw P3 zoveel mogelijk circulair uitgevoerd. Dat wil zeggen dat we materialen hebben gebruikt die uit andere Fontys gebouwen kwamen. We hebben ze een tweede leven gegeven. Een aantal voorbeelden:

  • Een aantal bestaande elementen uit P3 zijn hergebruikt. Zoals de Wifi Acces-points, elektra wandgoten, het schakelmateriaal en de luchtbehandelingskast.
  • De basisverlichting in het gebouw is vervangen door bestaande led-armaturen uit gebouw R1 in Eindhoven. Maar ook de baffels, de akoestische panelen, uit de praktijkvleugel van R1 worden in P3 opnieuw ingezet.
LEDVERLICHTING

We hebben gekozen voor de transformatie van een bestaand gebouw, waardoor de levensduur van dit gebouw aanzienlijk verlengd wordt. P3 is volledig uitgevoerd in ledverlichting. De basisverlichting is tevens geschakeld op bewegingsmelders. Zijn er geen activiteiten in bijvoorbeeld lesruimten, toiletten, werkruimten, dan schakelt de verlichting terug wat energiebesparend werkt.

AFVALSCHEIDING

Op de algemene plekken in het gebouw zijn afvalbakken aanwezig voor drie afval stromen:

  1. PMD (Plastic, Metaal, Drinkpakken)
  2. Papier
  3. Restafval

Voor overige vragen over afval, denk aan glas en vertrouwelijke informatie op papier, kun je terecht bij de gebouwverantwoordelijke vanuit de dienst H&F. In ons geval is dat Denny Quirijns.

TIP! Hergebruik je beker!

HOEVEEL BEKERTJES GEBRUIK JIJ OP EEN DAG? KLEINE MOEITE OM JE BEKER TE HERGEBRUIKEN!

En wie denkt dat een aardewerk mok duurzaam in gebruik is, heeft het mis. Er is namelijk veel water en afwasmiddel nodig om aardewerk mokken schoon te maken…

Video
Share