JE WERKPLEK

Er zijn verschillende soorten werkplekken.

Lees verder

Medewerkers krijgen in gebouw P3 geen vaste werkplek. Voor iedere werkplek wordt als basis 8 m² gerekend. Daarnaast wordt rekening gehouden met 3 m² kantoorgerelateerde omgeving, bijvoorbeeld ruimte voor een kapstok.

ARBO-WERKPLEK

Iedere ARBO-werkplek is voorzien van:

  • een verstelbaar bureau;
  • een verstelbare stoel;
  • twee monitoren;
  • een toetsenbord;
  • een muis.

 

Alle werkkamers in gebouw P3 kunnen afgesloten worden. Iedere medewerker met standplaats Tilburg ontvangt een loper aan het begin van het studiejaar. Medewerkers met standplaats Den Bosch kunnen op een werkdag in Tilburg een loper ophalen voor de werkkamers.

AANLANDPLEK

& HET VERSCHIL MET EEN ARBO-WERKPLEK

In gebouw P3 hebben we naast de ARBO-werkplekken ook meerdere aanlandplekken. Wat is nu eigenlijk het verschil?

De meeste mensen brengen dagelijks ongeveer een derde van de tijd door op het werk. Daarom is het belangrijk dat de inrichting van de werkplek voldoet aan de daarvoor gestelde veiligheids- en gezondheidseisen. Om te beginnen biedt een goede werkplek voldoende armslag om de werkzaamheden naar behoren te kunnen verrichten. Om gezond en veilig te kunnen werken is voldoende (dag)licht nodig en gelden criteria voor zaken als temperatuur. Maar ook zijn er richtlijnen voor het aantal beschikbare vierkante meters per persoon, het daglicht, meubilair en de werkapparatuur.

De ARBO-plekken op een kamer voldoen aan de bovengenoemde eisen. Een aanlandplek voldoet niet aan deze eisen, het meubilair en de werkapparatuur zijn niet geschikt om gebruikt te worden voor een langere tijdsperiode om te werken. Deze plekken zijn geschikt voor kortere tijdseenheden, bijvoorbeeld tussen een dagdeel in het onderwijs en een vergadering.

INSTELLEN VAN JE WERKPLEK

Welke werkplek je ook kiest of hebt, het is verstandig deze altijd optimaal in te stellen. Zo kun je je werk op een prettige en gezonde manier doen. De meeste werkplekken zijn voorzien van verstelbaar meubilair. Je kunt het bureau en de stoel zelf instellen. Hoe je je werkplek het beste in kunt stellen, lees je hier.

Alle bureaus kunnen ook in hoogte worden versteld. Dit kan via een hendel onder het bureau. Op meerdere kamers is naast de reguliere zitbureaus ook een sta-zitbureau geplaatst.

KLUISJE EN METER PLANK

Iedere medewerker met standplaats Tilburg krijgt een kluisje en een meter plank in gebouw P3. Bij de start van het studiejaar krijg je te horen op welke kamer je de meter plank kunt vinden en krijg je de sleutel van jouw kluisje uitgereikt.

Video
Share