LIGGING, CONTACT & BEREIKBAARHEID

In dit hoofdstuk vind je het bezoek- en postadres. En informatie over de bereikbaarheid.

Lees verder

Belangrijke contactgegevens
BEZOEKADRES

Gebouw P3, Campus Stappegoor

Professor Goossenslaan 1-04
5022 DM Tilburg
Telefoon: 08850 78200

POSTADRES

Juridische Hogeschool Avans & Fontys

Tav: [naam en eventueel afdeling/functie]
Postbus 90900
5000 GA Tilburg

BEREIKBAARHEID

De campus met zes gebouwen van Fontys Hogescholen ligt in onderwijsgebied Stappegoor in Tilburg-Zuid. In dit gebied heeft ook het ROC twee gebouwen met mbo- en vmbo-opleidingen. Fontys streeft naar duurzaam bereikbare campuslocaties, waar je graag verblijft. Goede bereikbaarheid is belangrijk. Daarom informeren wij je graag over de verschillende reismogelijkheden om naar locatie Stappegoor te komen.

NEEM DE TREIN OF DE BUS

Vanaf station Tilburg rijden tijdens de spits om de 5 minuten speciale campusliners: buslijn 1 (naar ETZ  Elisabeth) en 601 (naar Stappegoor/IJsbaan). Uitstaphalte: Stappegoor/Scholen (Professor Goossenslaan). Binnen 15-18 minuten ben je op locatie.

LOPEND IS OOK ZEKER EEN OPTIE

Wandelend naar campus Stappegoor is het meest duurzaam en nog gezond ook. Vanaf Centraal Station is het een mooie wandeling van slechts 2,6 km en ben je binnen 35 minuten op plaats van bestemming.

EN/OF STAP OP DE (OV-)FIETS

Stappegoor is bereikbaar via goed geasfalteerde fietsroutes vanuit diverse windrichtingen! Vanaf station Tilburg fiets je over fietsstraten en ben je na 10 minuten heerlijk fris op Stappegoor. Onder de Ringbaan-Zuid wordt momenteel een fietstunnel aangelegd wat het oversteken sneller en veiliger maakt.  De planning is dat deze medio december 2020 klaar is.

Eenmaal op locatie is er een overdekte, af-te-sluiten fietsenstalling, tussen gebouw P3 en P4. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je een sleutel voor de stalling aanvragen via [email protected]. Daarnaast is er een grote fietskelder onder gebouw P8 waar je je fiets kunt stallen. Hier zijn ook 34 oplaadpunten voor e-bikes.
Het is niet toegestaan om je fiets buiten deze stallingen ergens op de campus neer te zetten. Bij de receptie van P1 is een reparatiesetje verkrijgbaar in geval van nood .

OF MET DE EIGEN AUTO

Campus Stappegoor ligt aan de A58. Neem vanaf de A58 afslag 10 Tilburg-Centrum Oost/Hilvarenbeek of afslag 11 Tilburg-Centrum West/Goirle. Rijd in beide gevallen via de Ringbaan-Zuid richting Stappegoor. Voor automobilisten is de parkeerplaats van de campus bereikbaar via de Prof. Goossenslaan.

 

PARKEREN

Al is dat niet de beste optie, vanwege files en hoge parkeerdruk op de campuslocatie. Ervaring leert dat zowel medewerkers als studenten niet altijd een parkeerplek vinden. Omdat Fontys oneigenlijk gebruik door medewerkers van omliggende bedrijven ervaart, wordt eind 2020 een parkeersysteem met slagbomen geïmplementeerd. Je kunt dan als medewerker met de Fontyspas gratis parkeren. Mocht de parkeerplaats alsnog vol zijn dan kun je parkeren in parkeergarage Stappegoor voor €2,20 per dag of op het parkeerterrein in de open lucht nabij de ijsbaan voor €1,00 per dag.

ELEKTRISCHE AUTO’S

Medewerkers kunnen voor zakelijke afspraken of ritten tussen de locaties gebruik maken van de E-deelauto’s. Denk aan een stagebezoek, afspraak bij een samenwerkingspartner of een afspraak op een andere locatie.  Kom je met de fiets of het openbaar vervoer naar naar de campus, dan kun je op deze wijze gemakkelijk duurzaam en veilig reizen voor je zakelijke afspraak. De dienstverlening is toegankelijk voor alle medewerkers. De invoering vindt gefaseerd plaats vanaf het studiejaar 2020-2021.

Nu elektrisch autorijden meer en meer gemeengoed is en het gebruik van de Fontys-laadpalen toeneemt, is besloten tot invoering van betaald opladen. Er is een normaal tarief voor bezoekers en een laagtarief voor medewerkers en studenten. Voor het vast- en loskoppelen van de elektrische auto is een eigen oplaadpas nodig. Om op te laden voor het laagtarief stroomgebruik, moeten medewerkers en studenten hun eigen laadpasnummer registeren via www.fontyskaart.nl onder de knop ‘laadpasregistratie’. Na registratie en verwerking geldt het laagtariefstroom voor het opladen van de elektrische auto.
Heb je hierover vragen, mail dan naar [email protected].

MOBILITEITSREGELINGEN FONTYS

Wanneer je met het openbaar vervoer reist, vergoedt Fontys 100% van je woon-werkverkeer. Check de regeling voor het aanvragen van een NSBusinesscard, waarmee je niet alleen gebruik kunt maken van trein, bus of tram, maar een OV-fiets en Qpark-parkeergarages.

Wil je met de fiets naar Stappegoor? Je kunt dan gebruikmaken van een renteloze fietsregeling die Fontys voor medewerkers heeft. Voor je zakelijke kilometers zijn er ook dienstfietsen (ook e-bikes!) beschikbaar vanaf Stappegoor. Deze zijn te reserveren via de receptie van P1.

Video
Share