LIGGING & BEREIKBAARHEID

In dit hoofdstuk vind je informatie over de bereikbaarheid.

Lees verder

CAMPUS STAPPEGOOR

De campus met zes gebouwen van Fontys Hogescholen ligt in onderwijsgebied Stappegoor in Tilburg-Zuid. In dit gebied heeft ook het ROC twee gebouwen met mbo- en vmbo-opleidingen. Fontys streeft naar duurzaam bereikbare campuslocaties, waar je graag verblijft. Goede bereikbaarheid is belangrijk. Daarom informeren wij je graag over de verschillende reismogelijkheden om naar locatie Stappegoor te komen.

HERVENPLEIN

Het Avansgebouw Terraza aan het Hervenplein ligt op loopafstand van station ‘s-Hertogenbosch-Oost. In dit gebied vind je ook de Bossche vakschool en Helicon met mbo- en vmbo-opleidingen. Avans streeft naar duurzaam bereikbare onderwijslocaties, goede bereikbaarheid is belangrijk. Daarom informeren wij je graag over de verschillende reismogelijkheden om naar locatie Hervenplein te komen.

NEEM DE TREIN OF DE BUS

Vanaf station Tilburg rijden tijdens de spits om de 5 minuten speciale campusliners: buslijn 1 (naar ETZ  Elisabeth) en 601 (naar Stappegoor/IJsbaan). Uitstaphalte: Stappegoor/Scholen (Professor Goossenslaan). Binnen 15-18 minuten ben je op locatie.

Vanaf station ‘s-Hertogenbosch kun je drie keer per uur de trein nemen waarmee je in een paar minuten bij station ‘s-Hertogenbosch-Oost bent. Vanaf daar wandel je in ongeveer 4 minuten naar ons gebouw aan het Hervenplein 2.

EN/OF STAP OP DE (OV-)FIETS

Naar Stappegoor fiets je vanaf station Tilburg over fietsstraten en ben je na 10 minuten heerlijk fris op locatie. Eenmaal daar is er een grote fietskelder onder gebouw P8 waar je je fiets kunt stallen. Het is niet toegestaan om je fiets buiten een stalling ergens op de campus neer te zetten. Kom je met een E-bike: in de fietskelder onder gebouw P8 zijn 34 oplaadpunten.

Vanaf station ‘s-Hertogenbosch fiets je in een kwartier naar de Juridische Hogeschool aan het Hervenplein. Via het centrum steek je de Binnendieze over en kun je nog genieten van de omgeving. Er is een overdekte fietsenstalling waar je jouw fiets gedurende de dag kunt stallen.

OF MET DE EIGEN AUTO

Campus Stappegoor ligt aan de A58. Neem vanaf de A58 afslag 10 Tilburg-Centrum Oost/Hilvarenbeek of afslag 11 Tilburg-Centrum West/Goirle. Rijd in beide gevallen via de Ringbaan-Zuid richting Stappegoor. De parkeerplaats van de campus is bereikbaar via de Prof. Goossenslaan. Je kunt als student met de Fontyspas gratis parkeren. Er zijn mindervalide parkeerplaatsen en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Het Hervenplein ligt aan de Oost-kant van ‘s-Hertogenbosch en is bereikbaar via de A2 en de A59. Vanaf de afslag is het nog ongeveer 5 minuten rijden voordat je op locatie bent. Aan de achterzijde van het gebouw is een groot parkeerterrein. Als student krijg je met je Avanskaart gratis toegang tot het parkeerterrein. Er zijn mindervalide parkeerplaatsen en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

PARKEREN

Parkeren is mogelijk op beide locaties, al is dat niet altijd de beste optie vanwege files en hoge parkeerdruk op de locaties. Ervaring leert dat zowel medewerkers als studenten niet altijd een parkeerplek vinden. Mocht de parkeerplaats vol zijn dan kun je gebruik maken van deze opties:
Tilburg: parkeren in parkeergarage Stappegoor voor €2,20 per dag of op het parkeerterrein in de open lucht nabij de ijsbaan voor €1,00 per dag.
‘s-Hertogenbosch: betaald parkeren op de openbare parkeerplaats langs de weg of op Transferium De Vliert voor €4,00 per dag.

Video
Share