TWEE LOCATIES

De Juridische Hogeschool heeft twee onderwijslocaties: gebouw P3 op de campus Stappegoor van Fontys in Tilburg-Zuid en Avansgebouw Terraza aan het Hervenplein in ‘s-Hertogenbosch-Oost. 

Lees verder

DURF TE ONTDEKKEN

De Juridische Hogeschool Avans & Fontys is een hogeschool met een team van medewerkers en twee locaties. Beide locaties zijn zó ingericht dat het een open, multifunctionele en toekomstbestendige leer- en werkomgeving biedt. Studenten, docenten en professionals uit het werkveld komen er samen. Er wordt gewerkt aan praktijkopdrachten waar juridische en niet-juridische oplossingen voor worden bedacht én toegepast. Maar bovenal ontstaat er een ondernemende, onderzoekende, innovatieve en flexibele jurist die midden in de maatschappij staat en durft te ondernemen met lef, jij dus!

HERVENPLEIN

Ons gebouw aan het Hervenplein in ‘s-Hertogenbosch, ook wel ‘Terraza’ genoemd, bestaat uit vijf bouwlagen en delen we met de Acadamie Sociale Studies van Avans. Via de hoofdingang aan de voorzijde kom je in een open entree met het trappenhuis en de liften naar boven. Aan de achterzijde van het gebouw vind je de tweede ingang en een ontmoetingsruimte met cateringsfaciliteiten waar je met rumoer kunt bijpraten of overleggen en lunchen met medestudenten.

Op de eerste, tweede en derde verdieping vind je ontmoetingszones met verschillende open werkplekken zoals overlegzitjes en concentratiewerkplekken. Op de tweede verdieping is een grote buitenruimte waar je ook koffie kunt drinken of lunchen. Het gebouw is licht en fris, heeft een gemoedelijke sfeer en een open karakter. De werkplekken van docenten op de eerste verdieping zijn transparant door middel van glazen wanden. Dat maakt het laagdrempelig om binnen te lopen voor vragen en spontaan overleg. Op de tweede en derde verdieping zijn er grote en open onderwijsruimtes met verschillende studieplekken. Op de vierde en vijfde verdieping vind je voornamelijk  ’traditionele’ onderwijsruimtes. Lees hierover meer in het hoofdstuk ‘studeren’.

P3 Stappegoor

Gebouw P3 bevindt zich op de Fontyscampus met nog vijf andere gebouwen waar diverse opleidingen van Fontys hun thuisbasis hebben. De opleidingen variëren van Circus and Performing Art, Academy for Creative Industries tot Pedagogiek, de lerarenopleidingen en ICT.
Het gebouw van de Juridische Hogeschool staat centraal op de campus en telt drie bouwlagen. Onderwijs- en werkruimtes zijn transparant door middel van glazen wanden en kunnen met schuifwanden kleiner en groter worden gemaakt. Je vindt er veel verschillende soorten studieplekken, waar je alleen, in groepjes, in rust en stilte of met meer rumoer kunt werken. Het studieplein op de begane grond en de eerste verdieping staan middels een brede open trapopgang met elkaar in verbinding en is bereikbaar middels een lift. Op de tweede verdieping bevinden zich werkplekken waar je alleen of in kleine groepen kunt werken, deze is bereikbaar vanaf de eerste verdieping door middel van een open trap.

Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping zijn er ontmoetingszones met verschillende werkplekken zoals overlegzitjes en concentratiewerkplekken. Lees meer hierover in het hoofdstuk ‘studeren’. Het gebouw is ‘warm’ van karakter, heeft een rustige sfeer en bevordert communicatie, nieuwe ideeën en spontane uitwisseling van kennis.

Video
Share